Verzorging

 

meer foto's...

 

Tijdens het weideseizoen worden de paarden 's morgens door ons gevoerd en buiten gedaan. Het is dan de bedoeling dat je je paard 's avonds zelf weer binnen haalt of 24/7 buiten laat lopen. Lukt het je niet om je paard binnen te zetten, dan kun je dat altijd onderling regelen.

Het mesten van de stal en weide behoort tot de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het paard.

Indien er paarden 's nachts op stal staan tijdens het weideseizoen, worden de paarden weer door ons gevoerd als de stal sluit (22:30 uur). Tijdens de wintermaanden worden de paarden door ons 4 keer per dag gevoerd. Het is de bedoeling dat je zelf bakjes krachtvoer klaarzet en aangeeft hoeveel hooi je paard moet hebben.

Alleen tijdens de wintermaanden op zondag en op feestdagen, worden 2 voerbeurten (van 12.00 uur en 17.00 uur) via een lijst onderling geregeld door de paardeneigenaren.

Voeren wordt dus door ons gedaan, maar uitmesten dus niet. Lukt het je niet om een keer uit te mesten, dan kun je dat altijd onderling regelen. Verder is het verplicht om via een centraal ontwormschema je paard periodiek te ontwormen en is de jaarlijkse enting tegen influenza/tetanus ook verplicht. Dit mag je zelf regelen of wij regelen het voor je.

Stal Brouwer, Reijerscop 12, 3481LD, Harmelen tel. 0348-444897